کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟

علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟

هنگام سرما، عضلات بدن برای تولید گرما شروع به انقباض و انبساط مکرر می‌­کنند. این مسئله باعث می‌­شود کل بدن و یا قسمتی از آن، دچار لرزش و ارتعاش شود. لرز کردن می‌­تواند در روز‌های گرم، در صورت وزش نسیم خنک یا نشستن در سایه نیز رخ دهد‌. لرزش، یک حرکت غیرارادی و کنترل­نشده در بدن است. سکسکه و عطسه، نمونه­‌های دیگری از حرکات غیرارادی بدن هستند.

علت لرز کردن بدن

لرز کردن می‌ تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. در ادامه به این دلایل اشاره خواهیم کرد.

لرز کردن به دلیل عوارض جانبی‌ مصرف برخی داروها

لرز ممکن است در نتیجه مصرف دارو‌های خاص و یا ترکیب داروها رخ دهد. همچنین اگر دوز نامناسبی‌ از دارو‌های با نسخه و بدون نسخه و مکمل‌های گیاهی را مصرف کنید، دچار لرز می‌­شوید. عوارض جانبی‌ دارو‌هایی که مصرف می‌­کنید را همیشه بررسی کنید. اگر گمان می‌­کنید به خاطر دارو‌هایی که مصرف می‌­کنید دچار لرز شده‌اید، به پزشک اطلاع دهید. با توجه به شدت لرز، ممکن است به مراقبت­‌های پزشکی نیاز پیدا کنید.

تب

به جز احساس سرما، شایع­‌ترین علت لرز، تب است که پزشکان آن را دمای بالای ۱۰۰ درجه فارن‌هایت تعریف می‌­کنند. تب، معمولا در نتیجه عفونت رخ می‌­دهد، اما التهاب یا واکنش­‌های آلرژیک نیز باعث افزایش دمای بدن می‌­شوند. تب، ممکن است با علائم آنفولانزا همراه باشد، اما در بقیه موارد علائم اضافه دیگری ندارد.

نوشیدن مایعات فراوان و مصرف دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی، به کاهش دمای بدن کمک می‌­کند. اگر تب با علائم دیگری مانند گرفتگی گردن، ضربان تند قلب و تنفس سطحی و کم­ عمق همراه شود، باید ظرف کمتر از ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه کنید.

اگر علائم دیگری رخ نداد، مراجعه به پزشک تنها در صورتی ضرورت دارد که تب بی‌ش از ۳ روز طول بکشد.

قرار گرفتن در معرض سرما

اگر در مکان­‌های خیلی سرد مانند دریا یا استخر و یا در یک روز سرد بیرون از منزل باشید، همچنین اگر لباس­‌هایتان خیس و نم­دار شود، ممکن است دچار لرز شوید. لرز کردن فقط در محیط­‌های بیرونی اتفاق نمی‌افتد؛ هنگامی‌ که در محیط­‌های داخلی (مانند منزلتان) هستید، در صورتی که دستگاه تهویه هوا روی حالت خیلی سرد باشد و یا گرمای آن کافی نباشد، ممکن است دچار لرز شوید.

با افزایش سن، بدن برای تنظیم دما با مشکل مواجه می‌­شود. این موضوع حتی در افراد مسن که سالم هستند نیز صادق است. بیماری­‌هایی مانند دیابت و بیماری­‌های قلبی‌، این مشکل را بدتر می‌­کنند. به محض اینکه بدنتان را گرم نگه­دارید، این نوع لرزها به تدریج برطرف می‌­شوند. هر چند زمانی که در معرض سرمای شدید قرار بگیرید و بدنتان به طور پیوسته دچار لرزش شود، ممکن است دچار عارضه­‌هایی مانند افت دمای عمومی‌ بدن(سرمازدگی) و یخ­زدگی شوید، که هر دو به طور بالقوه خطرناک هستند.

دیگر نشانه­‌های این شرایط عبارتند از :

  • بی‌­حسی
  • تغییر رنگ پوست
  • لکنت زبان ( تلکلم نامفهوم)
  • خواب‌­آلودگی و کسالت شدید
  • مورمور شدن و سوزش، مخصوصا در انگشتان دست و پا، بینی و گوش­‌ها
  • تاول

اگر دچار افت دمای عمومی‌ بدن و یخ زدگی شدید، باید تحت مراقبت­‌های فوری پزشکی قرار بگیرید.

فعالیت­‌های بدنی شدید

دو ماراتون و یا دیگر ورزش­‌هایی که به فعالیت­‌های شدید بدنی نیاز دارند، ممکن است باعث تغییراتی در دمای بدن شده و در نتیجه منجر به لرز شوند. این واکنش می‌­تواند در هر آب و هوایی رخ دهد، اما احتمال وقوع آن در آب و هوای خیلی سرد و یا خیلی گرم بی‌شتر است. در هوای خیلی گرم گرمازدگی و کم آبی‌ بدن و در هوای خیلی سرد پایین آمدن درجه حرارت بدن و کم آبی‌ بدن باعث بروز این واکنش می‌­شود.

علائم دیگری که ممکن است در هر دو شرایط تجربه کنید، عبارتند از:

  • سیخ شدن موی بدن
  • گرفتگی عضلات
  • گیجی
  • ضعف و خستگی
  • حالت تهوع و استفراغ

اگر می‌­خواهید هنگام ورزش کردن دچار لرز نشوید، بدن خود را آبرسانی کنید و هنگام ورزش کردن لباس مناسب بپوشید.‌ در گرم­‌ترین و یا سردترین ساعت روز ورزش نکنید؛ همچنین مدت زمانی که فعالیت­‌های بدنی شدید انجام می‌­دهید را کاهش دهید. برای برطرف کردن این علائم، آبرسانی به بدن و برگرداندن دمای بدن به حالت طبیعی، کافی است. هر چند در بعضی موارد ممکن است برای درمان، به تزریق داخل وریدی نیاز پیدا کنید.

کم­‌کاری تیروئید و لرز کردن

در تیروئید کم­ کار، غده تیروئید به اندازه کافی هورمونی که وظیفه تنظیم میزان سوخت و ساز بدن یا تقویت سلامت کلی بدن را بر عهده دارد، تولید نمی‌­کند. این شرایط باعث افزایش حساسیت بدن به سرما و در نتیجه لرز می‌­شود. کم ­کاری تیروئید، بوسیله آزمایش خون قابل تشخیص است. کم­ کاری تیروئید قابل درمان است و معمولا برای درمان آن باید به صورت روزانه دارو مصرف کنید.

دیگر علائمی‌ که به همراه کم ­کاری تیروئید رخ می‌­دهند، عبارتند از :

  • پف کردن صورت
  • اضافه وزن بی‌ دلیل
  • خشکی پوست، ناخن­‌ها و موها
  • ضعف، درد یا گرفتگی عضلات
  • ضعیف شدن حافظه
  • یبوست

افت قند خون

افت قند خون، زمانی اتفاق می‌­افتد که سطح قند خون به طور غیرعادی پایین برود. افت خون در افراد دیابتی، ممکن است نشانه­ نیاز به تغییر دارو و رژیم غذایی باشد؛ هر چند افت قند خون در افراد غیردیابتی نیز ممکن است رخ دهد. در افت قند خون، برای برگرداندن سطح قند خون به حالت عادی به درمان­‌های فوری نیاز است. یکی از نشانه­‌های افت قند خون، احساس لرزش و ضعف عضلات‌ است که ممکن است مانند علائم لرز باشد.

علائم دیگر افت قند خون عبارتند از:

  • تعریق
  • کج خلقی و زود رنج شدن
  • تپش قلب
  • سوزن سوزن شدن اطراف دهان
  • گیجی
  • حملات
  • تاری دید

لرز کردن بدن به دلیل سوء تغذیه

سوء تغذیه زمانی اتفاق می‌­افتد که بدن دچار کمبود مواد مغذی می‌­شود. سوء تغذیه ممکن است به دلیل دسترسی ضعیف به مواد غذایی‌ مغذی، یا شرایطی که بر توانایی بدن برای جذب مواد غذایی اثر می‌­گذارد، و یا اختلالات تغذی‌های مانند کم­اشت‌هایی رخ دهد. عدم تعادل در مصرف مواد مغذی، باعث می‌­شود بدن به درستی کار نکند.

از دیگر علائم سوء تغذیه می‌­توان موارد زیر را نام برد:

  • احساس خستگی و یا خواب­ آلودگی
  • ضعف
  • دشواری در تمرکز
  • رنگ پریدگی پوست
  • راش پوستی
  • تپش قلب
  • احساس ازحال­رفتن و گیجی و یا غش کردن
  • مورمور شدن و بی‌­حسی مفاصل و اندام ها
  • در خانم‌ها:پریود نامنظم، قاعدگی سنگین (پریود شدید) و یا ناباروری

اگر گمان می‌­کنید سوء تغذیه دارید، به پزشک مراجعه کنید. سوء تغذیه یک عارضه­ خطرناک و جدی است و در صورت عدم درمان، منجر به بروز عوارضی می‌­شود.

واکنش­‌های شدید احساسی

لرز، زمانی اتفاق می‌­افتد که نسبت به یک موقعیت از خود واکنش­‌های احساسی عمیق و شدید بروز دهید. از جمله احساساتی که ممکن است منجر به لرز شود، می‌­توان به احساس ترس و اضطراب اشاره کرد.

لرز، همچنین می‌­تواند به علت تجربه­‌های مثبت بسیار هیجان انگیز، مانند گوش دادن به موسیقی و یا سخنان الهام بخش رخ دهد. گاهی اوقات این وضعیت را هیجان می‌­نامند. چنین واکنش­‌های احساسی ممکن است به علت مکانیسم­‌های دستگاه عصبی‌ که باعث آزاد شدن دوپامین،پیام رسان عصبی‌، رخ دهد.

عفونت خون

مسمومیت عفونی، واکنش شدید بدن به عفونت است و اغلب در ارتباط با عفونت­‌های ریه، پوست، روده و یا دستگاه ادراری رخ می‌­دهد. یکی از علائم عفونت خونی، لرز است. از علائم دیگر آن می‌­توان به احساس سردرگمی‌، عرق یا خیس شدن پوست، درد، افزایش ضربان قلب و تنگی نفس اشاره کرد. عفونت خونی یک وضعیت اورژانسی است و افراد‌ مبتلا به آن نیازمند درمان فوری با مصرف آنتی بیوتیک در بیمارستان هستند.

رعشه

ارتعاش و لرزش غیرارادی بدن می‌­تواند ناشی از یک بیماری عصبی‌ مربوط به مغز، به نام رعشه (لرزش اساسی بدن) باشد. این بیماری که حدود ۱۰ میلیون نفر را در ایالت متحده تحت تاثیر قرار داده، باعث ایجاد لرزش در دست ها، پاها، بدن و یا صدا می‌­شود. رعشه می‌­تواند ناشی از علائم بیماری پارکینسون باشد که اختلالی است که  بخشی از مغز را تحت تاثیر گذاشته و به تدریج پیشرفت می‌­کند.

لرز‌های پس از بیهوشی

لرز می‌­تواند پس از هوشیاری فرد بعد از بیهوشی عمومی‌ رخ دهد. دمای بدن ممکن است طی عمل جراحی کاهش یابد، که این امر منجر به لرز فرد پس از به هوش آمدن می‌­شود. بیهوشی همچنین می‌­تواند توانایی بدن را برای تنظیم دما تحت تاثیر قرار دهد؛ که این امر سریع گرم شدن بدن بعد از عمل را سخت می‌­کند. پزشکان معمولا دمای بدن فرد را پس از به هوش آمدن بررسی کرده و در صورت نیاز، برای برطرف کردن لرز از پتو و بخاری استفاده می‌­کنند.

درمان خانگی لرز کردن و زمان مراجعه به دکتر

لرز معمولا موقت است. اگر لرز به دلیل تب، افت قند خون و یا تجربه احساسات قوی رخ دهد، می‌­توان با برطرف کردن علت اساسی لرز، آن را برطرف کرد. به این منظور می‌­توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • برطرف کردن تب با نوشیدن مایعات فراوان و مصرف دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی.
  • برگرداندن سطح قند خون به سطح نرمال، با مصرف خوراکی­‌هایی که به حفظ قند خون کمک می‌­کنند.
  • نشستن در یک مکان خلوت و آرام نفس کشیدن، به منظور برگرداندن آرامش

لرز ممکن است به علت برخی بیماری­‌ها رخ دهد. اگر نگران این موضوع هستید، توصیه­‌های پزشکی را دنبال کنید.

نکته پایانی

لرز می‌­تواند در افراد مسن و یا افراد مبتلا به بی‌ماری­‌های زمی‌ن‌های شدید رخ دهد؛ چرا که این افراد کمتر قادر به تنظیم دمای بدن خود هستند؛ بنابراین ممکن است بی‌شتر احساس سرما کنند. گرم نگه داشتن خود در آب و هوای سرد، برای حفظ سلامت بدن ضروری است. تب باعث افزایش ضربان قلب و تنفس سریع­تر شده، که این امر می‌­تواند در افرادی که مشکلات قلبی‌ یا ریوی دارند، جدی و خطرناک باشد.

 

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 9 مهر 1399

چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟

چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟

 نویسنده: هدی بانکی زمان مطالعه: 6 دقیقه 

 

کربوهیدرات‌ها شهرت بدی پیدا کرده‌اند و چون سوء برداشت‌ها در موردشان زیاد است، اغلب در مورد کربوهیدرات‌ها باورهای اشتباهی وجود دارد که کاملا نادرست‌اند. هر چند ثابت شده که رژیم‌های کم کربوهیدرات، مانند رژیم بسیار معروف کتوژنیک، به کاهش وزن کمک می‌کنند اما به این معنی نیست که خوردن کربوهیدرات‌ها شما را چاق می‌کند، یا اینکه جلوی کاهش وزن‌تان را می‌گیرد، بلکه حتی کمبود کربوهیدرات می‌تواند مضر باشد.

 

البته همه‌ی کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند. کربوهیدرات‌های گرفته شده از قندها و آردهای فرآوری شده می‌توانند سطح قند خون را بالا برده و جلوی کاهش وزن را بگیرند. اما کربوهیدرات های پیچیده موجود در غلات کامل و سبزیجات، برای سلامتی و داشتن شکمی صاف و بدون چربی، لازم و مفیدند.

ضمنا، وقتی شما کربوهیدرات کافی نمی‌خورید (تقریبا 225 گرم در روز)، احساس خوبی ندارید و این مسئله حتی در مورد آنهایی که تحت رژیم کتوژنیک هستند نیز وجود دارد.

یکی از جدی‌ترین مشکلاتی که افراد در رژیم کتوژنیک با آن روبرو می‌شوند، کمبود فیبر است. بدون مصرف فیبر کافی، شما با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد؛ از مشکلات گوارشی گرفته تا بهم خوردن تعادل عملکرد روده‌ها و گرسنگی‌های پیاپی. خوب است بدانید کربوهیدرات‌ها، تنها راه طبیعی دریافت فیبر هستند.

علائم کمبود کربوهیدرات در بدن

سر دردهای بدی دارید

کربوهیدرات‌ها نیاز به فرآوری اضافی ندارند تا گلوکز بسازند، بنابراین سطح قند خون را به میزان نسبتا موثری یکنواخت نگه می‌دارند. اما وقتی شما کربوهیدرات کافی نمی‌‌خورید (یا به طور کلی غذای کافی نمی‌خورید)، سطح قند خون‌تان می‌تواند افت کرده و سبب سر درد شود.

هر چند گاهی دچار سر درد شدن طبیعی است، اما اگر بعد از شروع یک برنامه غذایی کم کربوهیدرات برای کاهش وزن، هر روز سر درد دارید پس علامت این است که خیلی کم کربوهیدرات مصرف می‌کنید. مقداری مواد غذایی کربوهیدرات‌دار مانند سیب، گلابی و هویج وارد برنامه غذایی‌تان کنید تا هم روند کاهش وزن‌تان حفظ شود و هم به دلیل کمبود کربوهیدرات دچار سر درد نشوید.

کمبود کربوهیدارت و احساس سرما

 

شاید متوجه شوید با اینکه دماسنج نشان می‌دهد هوای اتاق نسبتا گرم است اما شما سردتان است و دندان‌های‌تان به هم می‌خورند. چنین حالتی، به جز در مواردی که تب دارید، علامت این است که مشکلی در بدن‌تان وجود دارد. آنهایی که تحت رژیم‌های کم کربوهیدارت هستند، در معرض ابتلا به کم کاری تیروئید قرار دارند که باعث می‌شود بدن‌شان به سختی بتواند دمای درونی خود را تنظیم کند.

 

دهان‌تان واقعا بدبو شده

بعد از شروع رژیم غذایی کم کربوهیدرات، بدن برای تامین انرژی سراغ چربی‌های ذخیره شده می‌رود. هر چند این اتفاق به شما کمک می‌کند چربی‌های شکم‌تان را آب کنید (حداقل در ابتدا که این طور است!)، اما نفس‌تان را هم می‌تواند بدبو کند.

وقتی بدن کمبود کربوهیدرات دارد، برای سوخت خود سراغ چربی و پروتئین می‌رود و این کار طی فرایندی به نام کتون زدگی (کتوسیس) انجام می‌شود. استفاده از پروتئین و چربی برای سوخت بدن، متاسفانه می‌تواند باعث بدبو شدن دهان‌تان شود.

هر چند افزودن کربوهیدرات بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند تا حدودی به رفع این مشکل کمک کند، اما دو برابر کردن آبی که می‌نوشید نیز موثر خواهد بود. کارشناسان می‌گویند این ترفند ساده، در واقع یک راه حل فوری برای رفع بوی بد دهان است.

اجابت مزاج‌تان منظم نیست

وقتی از پاستا و نان و غلات مصرفی‌تان کم می‌کنید، در واقع فیبر مصرفی‌تان نیز کم می‌شود که در صورتی که مواد مغذی از سایر غذاها مانند میوه‌ها و سبزی‌ها دریافت نکنید، می‌تواند مسئله ساز شود.

با عدم دریافت فیبر کافی، شما دچار مشکلات روده‌ای خواهید شد که شامل نفخ شکم و یبوست می‌شود. برای اینکه یبوست‌تان برطرف شده و به طور منظم اجابت مزاج داشته باشید، هر روز 28 گرم فیبر از سبزیجات غیرنشاسته‌ای و کم کربوهیدرات مانند بروکلی و کلم برگ و اسفناج و مارچوبه دریافت کنید.

کمبود کربوهیدارت و ناتوانی در تمرین کردن

 

کربوهیدرات‌ها، اولین منبع انرژی برای بدن هستند، بنابراین وقتی ذخایر کربوهیدرات در عضله کم و ناکافی است، باعث می‌شود احساس بی‌انرژی بودن و بی حالی کنید و نتوانید تمرینات پُرشدت ورزشی خود را ادامه دهید.

پیش از تمرین و ورزش، بررسی کنید چه اندازه کربوهیدرات نیاز دارید تا انرژی کافی برای ورزش و چربی سوزی داشته باشید. بعد از ورزش هم باید میزان نیازتان به کربوهیدرات جهت جایگزین کردن انرژی از دست رفته‌تان را بدانید تا روز بعد توان ورزش کردن داشته باشید. شما باید ترکیبی از مواد مغذی لازم را به بدن‌تان برسانید تا از پس تمرینات خود به خوبی برآیید.

 

دیگر وزن کم نمی‌کنید

در ابتدا که برنامه کاهش وزن‌تان را شروع کردید، روند چربی سوزی‌تان خیلی خوب پیش می‌رفت، اما حالا اینطور نیست و دچار توقف کاهش وزن شده‌اید. چرا؟ یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات می‌تواند چربی سوزی را متوقف کند، زیرا اگر شما ناگهان کروبوهیدرات مصرفی‌تان را خیلی کم کنید، کبد سعی می‌کند با تولید قند، این کمبود را جبران کند. وقتی سطح قند خون بالا می‌رود، لوزالمعده انسولین ترشح می‌کند که هورمون ذخیره‌ی چربی‌تان است.

بنابراین شما به جای اینکه چربی از دست بدهید، آن را ذخیره می‌کنید. یعنی دقیقا عکس چیزی که می‌خواهید روی می‌دهد. بهترین راه غلبه بر چنین اتفاقی این است که چرخه کربوهیدرات را انجام دهید (carbohydrate cycling). یعنی یک روز در هفته، کربوهیدراتِ بیشتری از آنچه به طور معمول مصرف می‌کنید، بخورید. نیازی نیست دو برابر روزهای دیگر نان بخورید؛ یک اسموتی پُرپروتئین نیز نیازتان را تامین می‌کند.

همیشه گرسنه‌اید

بیشتر کربوهیدرات‌های سالم اغلب پُر از فیبرهای شکم پُرکن هستند. بنابراین اگر این کربوهیدرات‌ها را با دیگر مواد مغذی سیر کننده جایگزین نکنید، ممکن است متوجه شوید شکم‌تان مدام قار و قور می‌کند.

افرادی که تحت رژیم غذایی کم کربوهیدرات هستند، بیشتر اوقات احساس گرسنگی می‌کنند و دلیلش هم ساده است؛ آنها کربوهیدرات‌ها را حذف کرده و آن را با چربی‌های سالم جایگزین کرده‌اند. رژیم غذایی کم کربوهیدرات و کم چربی، نسخه‌ی کاملی برای همیشه گرسنه بودن است!

از علائم کمبود کربوهیدرات در بدن مه مغزی است

مغزتان هم مثل بدن‌تان از کربوهیدرات به عنوان انرژی استفاده می‌کند. وقتی مغز نمی‌تواند سوخت مورد نیاز خود را تامین کند، تمرکز ندارید و نمی‌توانید خوب فکر کنید.

مطالعه‌ای کوچک نشان داد زنانی که تحت رژیم غذایی کم کربوهیدرات بوده‌اند، در آزمون‌های حافظه، نسبت به افرادی که تحت رژیم غذایی کم کالری و متعادل بودند، امتیازات کمتری کسب کردند. اما زمانی که گروه کم کربوهیدرات دوباره مصرف کربوهیدرات را شروع کردند، مغزشان نیز فورا به عملکرد نرمال خود برگشت.

بداخلاق و تحریک پذیر شده‌اید

کسانی که تحت رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات هستند، معنی hangry‌ یا عصبانیت ناشی از گرسنگی را خوب می‌فهمند. وقتی  شما مصرف کربوهیدرات خود را محدود می‌کنید، خصوصا در ابتدا، این کار می‌تواند واقعا می‌تواند بدخلق و عصبی‌تان کند.

دلیلش هم این است که کالری کافی نمی‌گیرید و سطح قند خون‌تان هم پایین است. غذاهای نشاسته‌ای مانند کیک و کلوچه و ماکارونی و پنیر نیز غذاهای راحت و دم دستی هستند که خیلی‌ها عادت کرده‌اند وقتی گرسنه‌اند سراغ‌‌شان بروند و حالا که نمی‌توانند، عجیب نیست که عصبانی و بیقرار بشوند.

یک دلیل دیگر بدخلق شدن در شرایط کم کربوهیدرات این است که کربوهیدرات‌ها برای تولید سروتونین نیز لازم‌اند. سروتونین یکی از هورمون‌های حال خوب است که در مغز ساخته می‌شود. بنابراین می‌توانیم بگوییم کربوهیدرات کمتر یعنی لبخند کمتر! افزودن کربوهیدرات بیشتر به وعده‌ غذایی‌تان می‌تواند حس و حال و اخلاق‌تان را بهتر کند.

 

منبع : علم ورزش



:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 29 شهريور 1399

اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل

اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیلات پیش‌رو

1399/06/04 | هیئت های استانی


متن خبر :

فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی با صدور اطلاعیه‌ای به هیئت‌های استانی اعلام کرد؛ نظر به شیوع بیماری کرونا در اغلب استان‌های کشور و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجتناب از تجمع خارج از ظرفیت، خواهشمند است نسبت به اطلاع‌رسانی لازم جهت خودداری علاقه‌مندان کوه‌نوردی در صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیلات پیش‌رو اقدام مقتضی مبذول گردد.

 
 بدیهی است ورودی قلل مذکور توسط نیروهای خدوم انتظامی کنترل و از ورود کوه‌نوردان گرامی به این مناطق جلوگیری به عمل می‌آید. 
 
 هم‌چنین قرارگاه‌ها و پناهگاه‌های کوهستانی فدراسیون در این ایام تعطیل بوده و از ارائه خدمات به علاقمندان کوه‌نوردی معذور است. 
 
 پیشاپیش از همکاری شما به منظور اطلاع‌رسانی مراتب مذکور در سطح استان نهایت تشکر و امتنان را داریم.


:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 5 شهريور 1399

بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان

همانطور که می دانید برای آنکه تجربه ی خوبی از ورزش کوهنوردی داشته باشید، نیاز به همراه داشتن یک سری وسایل ضروری خواهید داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه دیگر دوره ی نقشه های کاغذی و قطب نما های مختلف به سر رسیده است و با وجود تکنولوژی احتیاجی به این دسته وسایل قدیمی نیست. می توانید به راحتی و تنها از طریق گوشی های هوشمند خود، به هر آن چه که نیاز دارید دسترسی پیدا کنید. هم اکنون نگاهی خواهیم داشت به بهترین برنامه های موبایلی برای کوهنوردان حرفه ای و یا افراد علاقه مند به این ورزش.
 
ALLTRAILS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
این اپ به صورت رایگان برای هر دو سیستم عامل آی او اس و اندروید قابل دانلود خواهد بود و یکی از محبوب ترین برنامه های موبایلی مخصوص کوهنوردان به شمار می رود. کوهنوردان حرفه ای اغلب زیاد سفر می کنند. اگر شما نیز از این دست افراد هستید و قصد سفر به هیجان انگیز ترین کوه های دنیا را دارید، ALLTRAILS با بیش از ۵۰۰۰۰ نقشه از کوهستان های کانادا و دیگر نقاط جهان، ابزار مناسبی برای کمک رسانی خواهد بود. اپ کاملا رایگان است اما با پرداخت ۵۰ دلار سالیانه می توانید عضو بخش نقشه های نشنال جئوگرافیک هم بشوید.
 
PEAKFINDER
 
 بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر
 
 
 
 
PEAKFINDER برنامه ای به قیمت ۳.۹۹ دلار است که می توان آن را روی دستگاه های اندرویدی و آی او اس نصب کرد. این اپ همانند برنامه های نجوم و ستاره شناسی، نام تمام کوه های موجود را به شما آموزش می دهد. برای این کار تنها کافیست از کوهستان پیش روی خود عکس بگیرید! از طرفی دیگر برای استفاده از اطلاعات برنامه لازم نیست حتما آنلاین باشید که این ویژگی نیز خود بر محبوبیت بیشتر اپ افزوده است.
 
FIRST AID BY RED CROSS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
این اپ برای سیستم عامل اندروید و آی او اس به صورت رایگان قابل دسترسی است. برنامه موبایلی رسمی سازمان صلیب سرخ به منظور یاری رسانی در مواقع ضروری طراحی شده است. در این اپ می توانید سریعا به اطلاعات مربوط به کمک های اولیه دسترسی پیدا کنید. ویدئو ها، نمودار ها و آزمون های گام به گام متعددی در راستای آماده سازی کاربران برای انجام کمک های اولیه در مواقع اضطراری در نظر گرفته شده اند.
 
MAPS 3D PRO
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
MAPS 3D PRO به قیمت ۲.۹۹ دلار برای سیستم عامل آی او اس قابل دانلود است. کوهنوردان حرفه ای توسط این اپ قادر به تفسیر نقشه های توپوگرافی خواهند بود. تمامی ویژگی های زمین مانند تپه ها، پستی ها و بلندی و همچنین مسیر های پیاده روی را می توان از طریق برنامه ردیابی کرده و با اطلاعات بیشتری به کوهنوردی در کوه مورد نظر پرداخت. قابلیت ذخیره سازی نقشه ها به صورت آفلاین و به اشتراک گذاری آن ها نیز وجود دارد. در نهایت هر کاربر می تواند سفر خود را با مختصات دقیق و داده های کامل ثبت کرده و در حافظه ی برنامه نگه داری کند.
 
MAPMYHIKE GPS HIKING
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
مورد بعدی این لیست اپ MAPMYHIKE GPS HIKING است که به صورت رایگان بر دستگاه های اندرویدی و آی او اس قابل اجرا خواهد بود. توسط این برنامه می توانید طول مسیر های کوهنوردی خود را پیگیری کرده و با کنترل حجم وعده های غذایی مصرفی، وزن کم کنید. برای استفاده از برنامه های آموزشی شخصی و یا بررسی وضعیت ضربان قلب، باید سالیانه ۲۹.۹۹ دلار هزینه پرداخت کنید.
 
TRAIL TRACKER GPS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
این برنامه رایگان و مخصوص سیستم عامل آی او اس بوده اما برای دسترسی به امکانات کامل آن باید یک خرید درون برنامه ای به مبلغ ۱.۹۹ دلار انجام دهید. این اپ را می توان یکی از بهترین و دقیق ترین برنامه های ردیاب به شمار آورد. می توانید طول و عرض جغرافیایی داده های مد نظر خود را به راحتی پیدا کرده و حتی آن ها را با دیگر دوستان کوهنورد خود به اشتراک بگذارید.
 
SPYGLASS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
این اپ نیز همانند مورد قبلی بر دستگاه های آی او اس قابل اجرا است اما رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید ۳.۹۹ دلار هزینه پرداخت کنید. با این حال SPYGLASS اپی با کیفیت است و می تواند اطلاعات مختلف و همچنین مفیدی را در اختیار کاربر قرار دهد. امکان ردیابی موقعیت جغرافیایی از طریق ستاره ها هم وجود خواهد داشت.
 
AVANET
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
AVANET را شاید بتوان کاربردی ترین اپ این لیست نام نهاد. این برنامه ی رایگان مخصوص سیستم عامل آی او اس بوده و برای کوهنوردان حرفه ای طراحی شده است. می توانید تمام اطلاعات هواشناسی مورد نیاز خود از جمله زمان بارش برف، پیش بینی هوا و همچنین احتمال وقوع ناگهانی بهمن را از طریق این اپ به دست بیاورید. در واقع می توان گفت که برای حفظ سلامتی تمام کوهنوردان برنامه ای بسیار ضروری است.


:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 19 مرداد 1399

درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند

درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند

1399/05/06 | حفظ محیط کوهستان


متن خبر :

در پی انتشار اخباری مبنی بر «وقف بخشی از کوه دماوند»، فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی با ارسال نامه‌ای به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، خواستار شفاف‌سازی در این خصوص و تنویر دقیق افکار عمومی از مراتب این موضوع شد. 

 
 در بخشی از این نامه خطاب به دکتر «مسعود منصور» ریاست محترم سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور آمده است:
 نظر به مقاله مندرج در سایت روزنامه همشهری آنلاین مبنی بر صدور سند وقف یک بخش از کوه دماوند به سازمان اوقاف، به رغم تکذیبیه آن سازمان و اعلام مالکیت بر اراضی تنها بخشی از روستای ملار، تقاضا می‌شود با توجه به حساسیت جامعه کوهنوردی نسبت به بام ایران و تشویش صورت گرفته، به منظور رفع هرگونه ابهامی، نسبت به اعلام دقیق مکان وقف شده دستورات لازم را صادر نمایید.
 
 بدیهی است یکایک ورزشکاران و اعضای این فدراسیون که بخش زیادی از جامعه فهیم ورزش کشور را تشکیل می‌دهند، به عنوان نگهبانان محیط زیست همواره تلاش دارند تا به عنوان سرباز حفظ محیط کوهستان در کنار عوامل محترم آن سازمان به پاسداری از این مرز بوم بپردازند.


:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1399

سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون

سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون

1399/04/19 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

با عرض تأسف و تأثر؛ باخبر شدیم جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون، در غم فقدان پدر ارجمندشان عزادار هستند. ضمن عرض تسلیت به ایشان و خانواده محترمشان، از خداوند متعال برای آن‌مرحوم مغفور، علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل مسئلت داریم.

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 24 تير 1399



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.