کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


مهاجرت پرندگان از تهران
مستند «تهران شهر بی پرنده» به کارگردانی محسن سخاء با موضوع پرندگانی ساخته می شود که از کلان شهر تهران مهاجرت کردند! 
 
به گزارش ایرنا، محسن سخاء درباره مستند تهران شهر بی پرنده عنوان کرد: از بین رفتن باغ های اطراف تهران، آلودگی هوا و انتشار امواج الکترو مغناطیسی تاثیر مستقیم روی مهاجرت گونه های مختلف پرندگان از شهر تهران داشته است. 
 
وی افزود: بر اساس آخرین گزارشات، حضور 160 گونه پرنده در سال های گذشته در تهران به ثبت رسیده بود، اما اکنون تعداد پرندگان تهران خیلی کمتر شده است. 
 
این مستندساز اضافه کرد: تفاوت انسان ها با پرندگان در این است که با وجود آلودگی هوای تهران ما همچنان در این کلان شهر سکونت داریم و روز به روز به جمعیت میلیونی آن اضافه می شود، در حالیکه پرندگان به سادگی از تهران مهاجرت می کنند! 
 
وی افزود: دلیل دیگر کوچ پرندگان، کمبود منابع غذایی است. با از بین رفتن منابع طبیعی، زیستگاه حشرات که منبع اصلی تامین غذای پرندگان به شمار می آید، تحت الشعاع قرار گرفته و آنها مجبورند برای یافتن غذا، تهران را ترک کنند. 
 
محسن سخاء گفت: مراحل تحقیق و پژوهش این مستند به پایان رسیده و تصویربرداری آن از اواخر بهمن ماه آغاز می شود. منابع کتابخانه ای، صحبت با کارشناسان محیط زیست و تحقیقات میدانی از جمله موارد پژوهشی مستند «تهران شهر بی پرنده» است. 
 
منبع: ایرنا
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

چرا در تهران برف و باران نمی بارد؟

چرا در تهران برف و باران نمی بارد؟

 
 

کارشناس هواشناسی علت کاهش بارش برف و باران تهران را نسبت به سال های اخیر ناشی از آلودگی هوا، افزایش آلاینده های جوی، ریزگردها و هوا ویزها اعلام کرد.

به گزارش شفاآنلاین امین حسین نقشینه اظهار کرد: وقتی که پوشش ابری سامانه بارشی می خواهد از روی فضای جوی تهران گذر کند این ریزگردها و هوا ویزها داخل پوشش رطوبتی می روند و باعث می شوند که آن قطرک های ریز باران به هم بچسبند و قطره ایجاد و به شکل باران ببارد.

وی ادامه داد: داخل هر قطره باران یک هسته ای وجود دارد که باعث به هم چسباندن قطرک ها،تجمع و از ابر خارج شدن آنها می شود. حال افزایش میزان این هواویزها باعث می شود آنقدر تعداد این ها زیاد شود که از داخل پوشش ابری خارج نشوند و از فضای تهران گذر کنند تا این که در ارتفاعات بر اثر تراکم، روی مناطق مرتفع تهران بارش رخ دهد.

وی با اشاره به این که دلیل دیگر کاهش بارش های تهران به خاطرآلودگی هوا است در پاسخ به این سوال که آیا ساخت و سازها هم در کاهش بارندگی ها موثر است اظهار کرد: بله؛ افزایش جمعیت وساخت وسازها هم در این امر تأثیرگذار است.

علت وارونگی هوا چیست؟

نقشینه در پاسخ به اینکه دلیل وارونگی هوا در تهران و کلانشهرها چیست خاطرنشان کرد: وارونگی هوا، یعنی هنگام ارتفاع گرفتن از سطح زمین به جای این که دما کاسته شود دما افزایش می یابد و در این صورت وارونگی دما نیز رخ داده است.

وی افزود: وارونگی دما یعنی یک هوای گرم بالای هوای سرد قرار می گیرد و باعث می شود که هوا بلوکه شود یعنی هوای آلوده ای که در سطح زمین ایجاد شده، نتواند منتشر و سقوط کند و در واقع یک حالت گلخانه ای پیدا می کند.

وی به مردم توصیه کرد: روزهایی که پایداری نسبی هوا وجود دارد کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند و از موتو سیکلت های برقی و وسایل عمومی نظیر مترو و موتور سیکلت های برقی استفاده شود نه موتورسیکلت های دو زمانه.

به گفته نقشینه یک موتور سیکلت می تواند به اندازه 8 برابر یک خودرو آلودگی ایجاد کند که این ها باید هرچه زودتراز سطح شهرها حذف شوند.

 
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

دانستني هاي مهم درباره كمر درد، ديسك كمر و درمان

دانستني هاي مهم درباره كمر درد، ديسك كمر و درمان

 
دانستني هاي مهم درباره كمر درد، ديسك كمر و درمان

یکی از شایع‌ترین بیماری‌هايي که بسياري از افراد جامعه با آن دست به گریبانند، درد کمر است. گسترش روزافزون فناوری، تغییر شیوه زندگی، کم تحرکی، نشستن و ایستادن در وضعیت‌های نامناسب و...باعث ضعف ماهیچه‌های بدن به ویژه نواحی اطراف ستون فقرات شده و می‌تواند اثرات جانبی زیادی برسلامت جسمی و روان افراد بگذارد.

گرچه این عارضه ممکن است درهرسنی اتفاق بیفتد، اما بیشتردر افراد بالای 45 سال دیده می‌شود. بسیاری از اوقات یک حرکت اشتباه و ناگهانی باعث التهاب کمر شده و درد آن زندگی ما را مختل می‌کند. اسپاسم عضلات، دیسک کمر،تنگی کانال ستون مهره کمری و...ازجمله بیماری‌هاي شايع در ناحيه كمر است.

دکتر«کاظم عباسیون»، جراح و متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت مدیره جامعه جراحان مغز و اعصاب ایران از درد کمر و راه‌های پیشگیری آن می‌گوید.



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

غواصی و کوهنوردی برای مبتلایان صرع ممنوع است

مدیرعامل انجمن صرع ایران گفت: غواصی و کوهنوردی برای مبتلایان به صرع ممنوع است اما شنا کردن در صورتی که غریق نجات کنار آنها باشد مانعی برای مبتلایان ندارد.
 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، حمیده مصطفایی در نشست خبری یازدهمین کنگره بین‌المللی صرع، گفت: موضوع صرع فقط بیماری نیست و فرد مبتلا به صرع با مشکلات فرهنگی و اجتماعی مواجه است. متأسفانه هنوز در بین افراد تحصیلکرده نیز درباره ابتلا به این بیماری باورهای خرافی وجود دارد، این در حالی است که افراد می‌توانند با کنترل بیماری، فعالیت‌های خود را انجام دهند اما به دلیل مسائل اجتماعی از آنها باز می‌مانند.

مصطفایی با بیان شیوع بالای این بیماری در دوران کودکی گفت: صرع می‌توان در هر سنی رخ دهد اما شیوع این بیماری در دوران کودکی بالا است، یکی از مسائلی که افراد مبتلا به صرع با آن روبرو هستند مسائل خلقی و روحی است، اینها موجب می‌شود که فردی که می‌تواند به صورت فعال وارد جامعه شود بار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی برای جامعه داشته باشد.

وی افزود: بخشی از وظیفه بر عهده کادر درمانی است و بخشی دیگر نیز بر عهده رسانه‌ها، چرا که آنها نیز رکنی از درمان هستند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: شناخت و آگاهی نسبت به بیماری توسط خود بیمار با مصرف منظم دارو و اینکه بداند کجا می‌تواند از خود محافظت کند نقش موثری در کنترل بیماری دارد چنانچه دارو برای بیمار مشکلی ایجاد می‌کند باید با پزشک خود مشورت کند، توصیه می‌شود بیماران از قطع مصرف دارو بپرهیزند چرا که موجب عود حملات تشنجی می‌شود همچنین افراد مبتلا باید بدانند که داروها چه تاثیراتی در بدن آنها دارد.

مدیرعامل انجمن صرع ایران گفت: برخی به اشتباه تصور می‌کنند بروز حملات تشنجی مساوی با قطع فعالیتهای مغزی است درحالی که مانعی برای فعالیت‌های مغزی مانند مطالعه در افرادی که مبتلا به صرع هستند وجود ندارد.

وی در باره ترسی که برخی زنان مبتلا در دوران بارداری و شیردهی دارند، اظهارداشت: ترس وحشتناکی که برخی مبتلایان برای مصرف دارو در زمان بارداری و شیردهی دارند درست نیست اما بهتر است قبل از بارداری با پزشک مشورت کنند تا چنانچه لازم است داروهای مکمل برای آنها تجویز شود. همچنین توصیه می‌شود بارداری این افراد با مراقبت توأم باشد.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: یکی از مسائل فرهنگی شایع در کشور ما این است که فکر می‌کنند فردی که دچار تشنج می‌شود نباید فعالیت ورزشی انجام دهد، این در حالی است که این افراد با رعایت برخی مسائل می‌توانند فعالیت بدنی داشته باشند، به طور کلی غواصی و کوهنوردی برای مبتلایان ممنوع است اما شنا کردن در صورتی که غریق نجات کنار آنها باشد مانعی برای مبتلایان ندارد.

وی افزود: مبتلایان باید موقع دوچرخه سواری از کلاه ایمنی استفاده کرده و در فضاهای مناسب ورزش کنند.

وی خاطرنشان کرد: ژنتیک در بروز این بیماری نقش دارد اما به طور کلی این بیماری چند عاملی استضمن اینکه شیوع آن بین زنان و مردان یکسان است.

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

از صعود داون وال تا پیام اوباما:

از صعود داون وال تا پیام اوباما:

 

 

 

 

 

 

 با تشکر از کوه قاف 

 انجمن پزشکی کوهستان ایران: حتما طي روزهاي اخير اخبار صعود به ديواره يوسميتي از مسير داون وال را شنيده‌ايد و ممكن است اين سوال كه چرا اين صعود تا بدين حد مورد توجه قرار گرفته برايتان مطرح شده باشد. در اينجا به چند پرسش و پاسخ در مورد اين صعود و تفاوت آن با ساير صعودهاي ديواره‌اي در دنيا مي پردازيم. نخست آنكه صعود آزاد free climbing چيست؟ و چه تفاوتي با صعود آزاد انفرادي Free-solo climbing دارد؟
 
در پاسخ بايد گفت: صعود آزاد به صعودي اطلاق مي شود كه صعود كننده از طناب و ابزار همراه خود تنها جهت حفظ ايمني استفاده مي كند و بر خلاف صعود مصنوعي طناب هيچ كمكي به صعود او نخواهد كرد. در چنين صعودهايي رسم بر آن است كه اگر صعود كننده در هر نقطه اي سقوط كرد به نقطه نخست مسير بازگردد و صعود را از ابتدا آغاز نمايد. درست شبيه همان كاري كه تامي كالدول 36 ساله و كوين جورگيسون 30 سال دو سنگنورد آمريكايي بر روي داون وال انجام دادند.
 
اين دو سنگنورد با احترام به روش صعود آزاد به رغم چندين بار سقوط بر روي مسير به نقطه آغاز هر طول بازگشته مسير را از ابتدا صعود كردند. 
و پايان مسير
اما تفاوت اين سبك صعود با صعود آزاد انفرادي در آن است كه در سبك دوم صعود كننده بدون كمك گرفتن از ابزارهاي حمايتي اقدام به صعود مي كند و در صورت سقوط در هر نقطه اي احتمال سقوط تا ابتداي مسير و احتمالن مرگ صعود كننده وجود دارد! اما در مورد درجه سختي صعود مسير داون وال نيز بد نيست بدانيد اين مسير با 900 متر ارتفاع و 32 طول طناب در سه نقطه 5.14d  در درجه بندي يوسميتي مي باشد و البته دشوارترين درجه صعود دردنيا 5.15c مي باشد كه از سال 2012صعود شده است. از جمله: تغییر، در نروژ، لا دورادورا، در اسپانیا و Vasil Vasil در جمهوری چک، كه نخستين صعود هر سه توسط آدام اوندرا سنگنورد 21 ساله از جمهوري چك صورت گرفته.
 
اما چند نكته در مورد اين صعود:
- آنها 32 طول مسير را طي 19 روز طي نمودند. 
- شبماني بر روي پرتلج صورت مي گرفت.
- هر يك از آنها نيازمند مصرف 2 تا 3 ليتر آب در روز بودند كه سيستم قرقره توسط خودشان حمل مي شد.
- بر اساس مقررات پارك ملي يوسميتي هيچ كوهنورد و گردشگري حق توالت در فضاي آزاد را ندارد. لذا ايشان مجبور بودند ضمن توالت در كيسه آن را در لوله هايي كه بدين منظور در اختيارشان قرار داده مي شود با خود به بالاي ديواره منتقل و در نهايت از پارك خارج نمايند.
- وارن هاردینگ در سال 1970 مسير داون وال را صعود كرده بود. البته عمدتا به صورت مصنوعي.
- از آنجايي كه گرماي روز اغلب آنها را با تعرق و عدم چسبندگي كفشها مواجه مي ساخت،اكثر نقاط دشوار مسير خود را هنگام غروب آفتاب صعود مي كردند.  
- نام تامي كالدول در ميان ماجراجويان سال 2014 نشنال جغرافي قرار قرار دارد.  كوين جورگيسون عنوان داشت تفكر و برنامه ريزي اين صعود به مدت 5 سال آنها را درگير خود ساخته بود. 
 
رئيس جمهور آمريكا در فيس بوك كاخ سفيد ضمن ارسال پيام تبريك به تامي و كيوين ابراز داشت: "آندو به ما يادآوري كردند كه هركاري با (تلاش شدني) است".  
 


:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 30 دی 1393

گزارش عملیات تیغه های داراباد ، توچال:

گزارش عملیات تیغه های داراباد ، توچال:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: جمعه عصر مورخ 26/10/93 ساعت 15.50 دقیقه سر سفره ناهار تو پایگاه بودیم که تلفن به صدا در آمد و پس از پاسخگویی فردی اظهار داشت که دیروز یعنی پنج شنبه دو نفر از دوستاشون رفتن قله داراباد و قصد داشتن جمعه از داراباد به توچال صعود کنن که متاسفانه قبل تیغه های دوم به دلیل خستگی زمین گیر شدن. از ایشون خواستم تلفن اون ها رو بهم بده که بعد از گرفتن شمارشون سریعا باهاشون تماس گرفتم و خواستم جایی که هستن و اوضاعشون رو برام تشریح کنن که مکانشون رو دقیقا قبل تیغه های دوم اعلام کردن و اوضاع رضا خوب و عماد کاملا خسته بود.

در اولین اقدام خواستم که جاشونو تغییر ندن و ی جای مطمئن و ایمن رو انتخاب کنن و بمونن و در اقدام بعدی با توجه به مکان خطر ناک و حساس و بعد مسافت درخواست امداد هوایی کردم . سریعا ی تیم 4 نفره آماده کردم و پس از تجهیز شدن و هماهنگی های انجام شده به سمت پارکینگ توچال راه افتادیم ، وقتی رسیدیم متاسفانه سازمان با توجه به اتمام ساعت پرواز با درخواست ما موافقت نکرده و سریعا به پایگاه برگشتیم.

ساعت حدود 18 بود ، ی تماس با رضا گرفتم و ازش خواستم که باز ی توضیحی از شرایط شون بده که جاشونو تغییر داده بودن و حدود 150 متر از خط الراس فرود اومده بودن و کارگاه زده بودن و طنابشون تو کارگاه لاخ شده بود و نمیتونستن جمع کنن. انجا ازشون خواستم که دیگه تحت هیچ شرایطی جاشونو تغییر ندن و باید همونجا بیواک کنن و سعی کنن خودشونو گرم نگه دارن و اقدامات اولیه رو انجام بدن و شدیدا ازش خواستم که نه با کسی تماس بگیره و نه جواب تلفن کسی رو بده که فکر کنم تا آخرین تماس من که ساعت 1.45 دقیقه 27/10/93 بود با همه حرف زده بود.

خوب با توجه به تمام موارد و هماهنگی هایی که انجام شد . . . . . . .

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 30 دی 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.